Middagsymposium |  9 december 2016  |  Amsterdam-Duivendrecht

Sprekers

Hieronder treft u een overzicht van de lezingen en de sprekers door wie deze gegeven worden.

Dagvoorzitter
Pieter Remmerswaal was langdurig ouderbegeleider, gezinsbehandelaar, opleider en supervisor in de ambulante en residentiële kinder- en jeugdpsychiatrie. Hij was mede- oprichter en plaatsvervangend hoofdredacteur van het vakblad Ouderschapskennis, voorheen ‘Ouderschap & Ouderbegeleiding’

Snap jij die ouders?
Ad de Gouw werkte als groepsleider, ouder- en gezinsbegeleider en senior coach in de ambulante en residentiële jeugdhulpverlening en was redactiesecretaris van het vakblad Ouderschapskennis. Hij is daarnaast gedurende vele jaren pleegouder.

Ouderschap; waar hebben we het eigenlijk over?
José Koster biedt vanuit haar eigen onderneming ‘Expertise in ouderschap’ in Haarlem onderwijs, training en coaching aan beroepskrachten en hogescholen. Vanuit Logavak Amsterdam verzorgt zij, ook incompany, modules professioneel samenwerken met ouders. Zij is bovendien coördinator bij Homestart, een vrijwilligersproject voor gezinscoaching van Humanitas in Amsterdam.

Ouderschap: 'n kluwen van do's en don'ts
Sabine Vermeire is staflid/orthopedagoog en systeemtheoretisch, narratief psychotherapeut bij de Interactie-Academie in Antwerpen, dat zowel een opleidingsinstituut is als een groepspraktijk. Zij verzorgt opleidingen voor hulpverleners die werken met ouders, kinderen en gezinnen en werkt met ouders in zorgwekkende contexten.

Balanceren tussen beroepsopdracht en sensitiviteit voor ouders
Wim Goossens is expertdocent, supervisor, trainer en coach verbonden aan de Faculteit Sociale Studies en Educatie en de Faculteit Gezondheidszorg bij Zuyd Hogeschool in Sittard/Heerlen. Hij is daarnaast projectleider ‘parenting’ in een internationaal samenwerkingsproject van 7 Europese hogescholen en universiteiten.